Daily Archives: October 28, 2015

Internal Home Refurbishment in Liversedge, West Yorkshire

ATT_1443961395492_20150801_174609In Liversedge, West Yorkshire the team has been working on the refurbishment of a kitchen and living room area. The living area proved to be the largest job because it included the installation of three, brand new, bespoke sky lights. The sky lights completely transformed the space into a bright, large and airy space that is welcoming for all of the family. The room now benefits, not only from the light from the skylight, but also the added sunlight streaming in from the newly fitted French doors. We added new tile to the floor and fully replastered and painted the ceilings and walls in a fresh cream colour. The newly decorated room creates a great living and dining space for the family with direct access to the garden.

This project also involved the redecoration of the family kitchen. The kitchen aspect of the
project involved the retiling of the floor and walls as well as plastering the ceiling and installing modern ceiling spotlights. The kitchen cabinets and built-in appliances were all fitted by us and are designed to give the family maximum storage space without losing out on aesthetics and design. We needed to work quickly and efficiently as the kitchen is an integral space to busy family life – we tried to give the family their amazing new kitchen as quickly as possible with minimal fuss.

20150801_174504  ATT_1443961395670_20150801_174547 ATT_1443961395766_20150801_174526  ATT_1443961486111_20150801_174514

Kitchen Refurbishment and Window Fittings – Dewsbury, West Yorkshire

ATT_1443961330946_20150712_122528We are currently working on a project in Dewsbury, West Yorkshire with a number of different factors.

Externally, the team has been working on completely refitting a number of doors and windows around the property. The new windows frames are a pleasant cream colour that fits in with the rustic feel of the house. We have fitted these windows on the front and the rear of the property as well as French doors for the first floor patio and sliding panel doors on the ground floor, leading to the garden.

On the first floor, the new French doors open onto a small rooftop area which the homeowners wished to be able to use as a balcony/patio. We reworked the bare surface of the roof so that now the owners can benefit from a sunken rooftop patio with stylish slate tiling. The black slate gives a contemporary feel but does not clash with the rustic materials of the property.ATT_1443961331117_20150712_115504

Inside, we have refurbished the original kitchen with beautiful cabinets and state of the art appliances. After replastering the walls, fitting spotlights and brand new cream floor tiles, we moved onto fitting the kitchen cabinets themselves. The bespoke cabinets were designed to fit this space and the desired appliances perfectly. The double breasted refrigerator and the built-in oven are perfectly framed by the bespoke cabinets and give the room a luxurious feel. We have also updated the ceiling ventilation system within the room so that it matches the sleek and crisp design of the room. We are currently working on the finishing touches of the cabinets and the fitting of the island in the middle of the room.

When this project is finished we expect that the house will benefit from these beautiful modern touches, without detracting from the rustic village charm of the original building.


20150712_122651  20150811_173353

ATT_1443961239239_20150811_105723

ATT_1443961239150_20150811_105741

Retaining Wall and Landscaping Project in Moortown, Leeds

pathwayWe recently travelled to Moortown, Leeds to work on an external project. At this site we rebuilt an existing retaining garden wall and landscaped the front garden.

A retaining wall is a structure that holds or retains soil behind it. These are commonly used in landscaping projects to add depth or layers to a garden, in this case in Moortown, the retaining wall is used to contain a steeply sloping garden from the street below. The original retaining wall for this property was very old and crumbling and in danger of collapsing. This would not have only been potentially dangerous for anyone walking on the adjoining street but could have also damaged the structural integrity of the house perched on the land above.

We used the foundations of the original retaining wall, which were still structurally sound, as a base from which to create the new structure. We chose brickwork that was very similar in design and colour to that of the original to give a seamless finish and to also match the brickwork of the property itself. The wall is then topped with black and gold iron railings to give a modern look.

At this property we also did some small amounts of landscaping in the front garden. As well as installing a garden gate that matched the new retaining wall, we reworked the path leading to the front of the house. The path now has a gravel finish that gives the garden a more natural look and complements the surrounding flowerbeds.

red-brick-wall-house_1 red-brick-wall-house_2 red-brick-wall-house_3

Modern Bathroom Refurbishment – Weetwood, Leeds

During this project in Weetwood, Leeds we undertook a complete bathroom restoration. We fitted a luxurious modern bathroom complete with double sink, jacuzzi bath and walk in shower.

The large rectangular tiles elongate the room and make it appear far more spacious than it is while the contrast between the dark grey and white tiles creates a contemporary look. The rectangular shape of wall tiles is complemented by the pattern on the bath panel, bathroom cabinet and sinks. The rectangular pattern of the bathroom furniture cleverly hides storage space beneath the twin sinks, creating much needed storage for towels or bathroom essentials.

We fitted both of the sinks, the luxurious jacuzzi bath and the large and spacious walk-in shower, all of which have a modern design to complement the contemporary design of the overall room. This theme is carried over to the individual fittings such as the chrome heated towel rack.

When fitting the wall tiles we also had to specifically cut the tiles to line the sunken window frames, within which we also fixed new blinds as part of the finishing touches of the room.

ATT_1443960944255_20150904_085322 ATT_1443960944399_20150904_085317 ATT_1443960944497_20150904_085257 ATT_1443960944644_20150904_085251 ATT_1443960996301_20150904_085306 ATT_1443960996524_20150904_085245